gueridon

Fransızca bir kelime olan Gueridon Türkçe ’de bir şeyin üzerine oturtulduğu nesne anlamına gelen “kaide” anlamına gelse de tam olarak kelimeyi karşılamıyor. Türkçe okunuşu Geridon olan Gueridon bir çeşit mutfak servis arabasıdır. Masa servantı ya da servant arabası olarak ta bilinir. Masaya Servis sırasında, misafir masasında gerekli, ancak fazla yer kaplaması istemediğimiz malzemelerin konulması servis edilecek olanların ise zamanı gelene kadar bekletilmesi için kullanılan küçük masalar veya arabadır. Misafir masasıyla bitişik kullanılır. Tekerlekli veya tekerleksiz modelleri vardır. Kaliteli işletmelerde dört veya altı kişilik masalar için bir masa servantı kullanılır, bazen bir bazen de iki tane ocak bölümü vardır.

Gueridon ile servis üzerinde porsiyonlara ayrılmış olan yemekler sağ elde tutulan büyük kaşık ve sol elde tutulan büyük çatal vasıtasıyla servis kabından alınıp yemek tabağına yerleştirilerek yapılır. Bunun yanında yemek takımlarından daha büyük boyda olan servis takımları da kullanılabilir.
Gueridon servisini yapan personel için, servis yaparken yemek ve tabakların sıcak olmasını ve servisi bir sunum Show’una dönüştürmesini sağlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir